17 Ekim 2015 Cumartesi

Perinçek'in AİHM kararı gerçekten bir zafer mi?

Dün Habertürk, bugün CNN Türk, anlaşılan Perinçek'i allayıp pullama kampanyası yine başlamış. Maksat ortada: CHP'nin oylarını bir nebze bile olsa bölmek...
Bu vesileyle Perinçek ve şu AİHM kararı için birkaç şey söyleyelim:
1. Perinçek 25 yıldır katıldığı bütün seçimlerde %0,2-0,3 bandında oy alan lider. Aynı oy oranına sahip diğer partileri düşünün. Mesela Merkez Parti, Anadolu Partisi, Yurt Partisi, HEPAR, Bağımsız Türkiye Partisi... Bunları hiçbirinin lideri Perinçek kadar çok çıkmaz televizyona... Hatta Perinçek kendisinin 5 katı oy alan BBP'nin ve 10 katı oy alan Saadet Partisi'nin liderlerinden bile çok görünür ekranlarda. Bir de "sansüre uğruyoruz" diye sızlanırlar!
2. İP-trollere aldırmayın. AK-trollerden farkları olmadıklarını bilin yeter. AİHM davasında çıkan kararı "Soykırım yalanını tarihe gömdü" demelerine bakmayın siz. Bu karar "Ermeni Soykırımı yoktur" anlamına gelmiyor, aksine kararda "Ermeniler katledilmiştir, ancak bunun bir soykırım olmadığını savunmak düşünce özgürlüğü kapsamındadır" deniliyor. Yani bu bir başarı falan değil aksine, büyük bir başarısızlıktır. AİHM kararına "Ermeniler katledilmiştir" ifadesi girmiştir. Zaten bu yüzden Ermeni tarafı göbek atıyor, "Soykırım iddialarını AİHM metnine soktuk" diye seviniyor.
3. Bu dava başlı başına bir provokasyondu. Perinçek yüzünden Türkiye ve Ermenistan bir AİHM davasında taraflar olarak yer almış oldu. Halbuki Türk devlet politikası sözde soykırım iddialarını hiçbir uluslararası mahkemede tartışmaya açmamaktır. Bunun nedeni de gayet açık, AİHM'i bu konuda yetkili kabul ederseniz, bütün tarihinizi Avrupalıların insafına (ve tabii kinine) teslim etmiş olursunuz. Halbuki, Perinçek yüzünden Türkiye bu davada taraf oldu.
4. Bu davada Ermenistan'ın taraf olması da Türkiye açısından bir geri adım. Malum, Karabağ meselesi ve Ermenistan'ın anayasasındaki Doğu Anadolu'yu "Batı Ermenistan" olarak nitelendiren ifadeler yüzünden Türkiye Ermenistan ile diplomatik ilişki kurmuyor. Davayla ilgili Ermenilerin yazdıklarına bakarsanız, onlar AİHM'de taraf olmaktan ve bu durumun Türk tarafınca kabul edilmesinden son derece memnun olduklarını göreceksiniz.
5. Bir AK-trolü ikna etmek mi zordur, bir İP-trolü mü derseniz, karar vermek zor. Ama şu AİHM davasındaki karar sonrası Perinçek'in "milli kahraman" ilan edilmesi komedi. Bunu yapanlar sanırım Perinçek'in mahkemedeki savunmasını hiç okumamış. Mesela Perinçek şöyle diyor: "1915 sonrası iki tarafın da katledildiği gerçeğini reddetmiyorum." Bu mu milli kahramanlık?
6. Üstelik Perinçek ve Ermeni meselesi dendi mi, orada bir duracaksınız. Perinçek, sözde Ermeni soykırımı iddialarını 1974'teki mahkeme savunmasında "İttihatçı Kompradorlar yüz binlerce Ermeniyi katletti" diyerek ilk dile getiren insandır. Bakın "dile getiren" demiyorum. "İlk" dile getiren diyorum. Vatan hainliği değildir de nedir böyle bir şey savunmak? (Aynen, Bekaa'ya iki kere gidip Apo'ya sırıtarak gül vermek gibi) Bir gecede Maoculuğu bırakıp "ulusalcı" takılabilirsiniz. Ama vatan hainliğinden "vatan kahramanlığı"na geçmek öyle kolay değil, çocuk mu kandırıyorsunuz...
7. Son olarak, bütün bu medyadaki allayıp pullamaya ve İP-Trollerin "vatan kahramanı Perinçek" kampanyasına rağmen, açık söyleyeyim, Perinçek bu seçimde ancak %0,25 oy alabilir. Yani geçen seçimki %0,33'ü bile mumla arayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder